fredag 1 januari 2010

Gott Nytt År!

Här på Harbäcken är allt som vanligt. Vi har haft riktigt kallt ett par dagar, -32 grader som kallast ute +15 grader inne i huset som kallast. Bottenrekordet i stallet kan jag inte lämna eftersom termometern där bara går till -10 - och den hade gått i botten... Hästarna fick stå inne i ett försök att på något sätt hålla "värmen" uppe.

Kamilla har hoppat in och jobbat extra och förväntar sig en större extraslant i januari då elräkningen för 4 månader ska betalas... På grund av extrajobb och kyla har inte långpromenaderna avverkats på samma sätt som tidigare.


Piff tyckte matte och husse var lite konstiga när vi tog in julgranen. Konstiga, fast på ett roligt vis - ta in skogen inomhus, vad kul!


När vi klätt den ena granen såg den ut såhär, och katterna har lämnat den ifred..(!) Den andra granen har vi i Robins rum:)


Alla våra djur får julklappar, Didi fick ett ben och en påse hundgodis på lösvikt, hästarna fick äpplen och morötter och katterna fick kattgodis och leksaker.. Didi uppskattade inte bara julklapparna. Även julmaten blev godkänd av henne:) Här dokumenteras hennes standardpose vid köksbordet. På julafton fick hon en jultallrik bestående av prinskorv och köttbullar. Kanske vi skämmer bort henne lite..

För några veckor sedan började Didi tokfälla väldigt mycket päls, och vi funderade på om det är sommarfällningen som är för sen eller vinterfällningen som är för tidig. Dessutom har hon tappat vikt, vilket vi till en början tillskrev de långa promenaderna, men dessa båda saker tillsammans gör att vi nu införskaffar oss avmaskningsmedel.

Näe, nu ska vi ut och skotta. Naturligtvis måste det blåsa och snöa nu när kylan gett med sig...

2 kommentarer:

  1. God fortsättning på nya året!

    Hoppas det gick bra med fläktremmen. :)

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma! Jodå, det löste sig:) En reflektion är att Ada, vår förra bil, gick sönder när jag körde henne medan Berta, som vi har nu, går sönder när Mattias kör henne...
    Har tänkt titta förbi och återlämna kofot och häftpistol, men har ännu inte fått tummen ur. Vi hörs!

    SvaraRadera