fredag 4 december 2009

Vinter..

Idag har Kamilla lagat sparken som småligisterna sparkade sönder vid gamla lägenheten och alldeles nyss begav sig Kamilla och Didi ut på premiärturen. Vi tog en kort bit, ca 3km jämfört med 5-km-promenaderna vi brukar ta varje dag, eftersom det går lite fortare med spark men vi höll ändå ganska låg fart, Didi joggade bredvid. Men den turen räckte - halvvägs hem tröt krafterna och Didi saktade farten.

För en vecka sen stämde vi träff med en annan hund eftersom Didi inte träffar andra hundar hemmavid. Vi gick ner till Rotnäset och släppte hundarna lösa och Didi skötte sig exemplariskt. Hon sprang och nosade och nosade, så den andra hunden tyckte väl inte att hon var så rolig att leka med direkt. När vi kom ner till sjön ville Didi springa och leka och den andra hunden ville bara leka med pinne. Efter promenaden tog vi en fika innan vi gick hem och didi gick omkring i huset och gjorde en grundlig undersökning, så tillslut brast det för husets hund och hundarna rök ihop. Det var dock mer skäll, skrik och morr än det blev riktiga bett. Visserligen bet de båda två, men inte ens så hårt att pälsarna naggades. Hundarna särades en stund och släpptes därefter ihop. Då nosade de på varandra och allt var frid och fröjd.

Två dagar senare släppte Mattias och Kamilla Didi lös själva, utan säker hundkompis, och hon tyckte det var roligt att springa och nosa som hon ville. Lydnaden var lite sämre vid inkallning än förra gången, men hon sprang inte så långt ifrån oss..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar